Grădinița cu Program Prelungit nr. 27

ISTORIA NOASTRA

Grădinița cu Program Prelungit nr. 27 Oradea mai este denumită și Grădinița „VOINICEL” în onoarea unui personaj din folclorul românesc, care este considerat a fi un simbol al forței și curajului. Această denumire simbolizează dorința instituției de a-i ajuta pe copii să-și dezvolte caracterul și să devină oameni puternici și încrezători în ei înșiși.

Înființată de către Întreprinderea Înfrățirea, grădinița și-a deschis porțile în aprilie 1977 și a fost administrată de acea fabrică până în 1992, când trece în administrarea Consiliului Local.

Este anul în care instituția a fost selectată pentru a deveni grădiniță de aplicație a Liceului Pedagogic „Iosif Vulcan” Oradea. Fiind grădiniță de aplicație, oferim oportunități de exersare a secvențelor didactice, în grupe reale, sub supervizarea autentică a cadrelor didactice-mentori, ceea ce presupune asumarea de responsabilități și reflecție asupra experiențelor avute.

Structura Grădinița cu Program Prelungit nr. 27 „VOINICEL” din Oradea este o instituție educațională dedicată copiilor cu vârste cuprinse între 3 și 6 ani, care oferă o varietate de programe educaționale și de dezvoltare pentru aceștia. În cadrul acestei instituții se află o echipă de educatoare implicate,  pasionate, afectuoase și răbdătoare, care își dedică timpul și energia pentru a-i ajuta pe cei mici să învețe și să se dezvolte într-un mod pozitiv. Tocmai de aceea, noi, echipa „Voinicel” facem tot ce este cu putință pentru ca preșcolarii să se bucure de o copilărie care umblă braț la braț cu fantezia. Le lăsăm imaginația și creativitatea să se desfășoare prin activități practice și artistico-plastice, îi învățăm să se exprime corect, le imprimăm iubirea pentru muzică și frumos, îi provocăm să descopere  tainele cunoașterii prin lumea simțurilor și îi ghidăm să-și păstreze sănătatea prin sport și alimentație sănătoasă. Organizăm activități extracurriculare interesante, în parteneriat cu comunitatea, familia și factorii educaționali interesați.

Comunicarea cu părinții este continuă și se realizează prin mai multe canale:

-telefon și email

-rețele de socializare

-panou și portofoliul copilului (care conține lucrările realizate în cadrul activităților derulate)

-ședințe cu părinții și consiliere individuală

Grădinița își desfășoară activitatea într-un spațiu special amenajat pentru activitățile zilnice. Cele 6 săli de grupă oferă un mediu de învățare sigur și confortabil pentru copii. Acestea sunt amenajate corespunzător și sunt echipate cu mobilier și materiale didactice adecvate, pentru a facilita dezvoltarea copiilor într-un mod plăcut și interactiv. Dispunem și de spații pentru servirea mesei copiilor, vestiare (holuri), grupuri sanitare, cabinet medical, cabinet metodic, cabinet logopedic, sala pentru activități casnice și practic-gospodărești pentru copii.

Activățile în aer liber se desfășoară într-o curte plină de vegetație, amenajată cu zonă de relaxare, zonă de grădinărit, alee senzorială, groapă de nisip, aparate de joacă (căsuțe și tobogane,etc.), tablă pentru desenat.

Grădinița dispune de o bucătărie proprie, ce oferă hrana zilnică a copiilor. Meniul este stabilit şi pregătit conform normativelor nutriţionale, în condiţii de igienă corespunzătoare, în incinta blocului alimentar. Triajul epidemiologic este realizat de către asistenta și medicul structurii.

Grădinița cu Program Prelungit nr. 27 „VOINICEL” Oradea este situată pe str. Păunului nr.1, în vecinătatea centrului comercial Prima Shops Oradea.