Grădinița cu Program Prelungit nr. 44

ISTORIA NOASTRA

Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 44 Oradea, denumită și Grădinița ”RAZĂ DE SOARE” a fost construită între anii 1969-1970 cu o suprafață utilă de 1586 m2, iar în baza Legii Învățământului a fost dată în folosință în octombrie 1970 și trecută în evidențele Inspectoratului Școlar Județean Bihor în 1974; 

-Mami, spune-mi, te rog, cum este grădinița la care voi merge eu? i-a spus cu glas timid un băiețel, mamei sale.

-Pentru a descoperi haide să mergem în vizită la o gădiniță. Precis acolo vom găsi toate răspunsurile la această întrebare, i-a răspuns mama sa.

Și le-au găsit…Prin bunăvoința unor educatoare pasionate, mereu cu zâmbetul pe buze și cu sufletele pline de iubire, au aflat că Grădinița cu Program Prelungit nr. 44, asemeni unei „Raze de soare”, împrăștie lumină, căldură, bucurie, ajută la creșterea și dezvoltarea micilor „floricele” ce le trec pragul an de an. Ca o căsuță din povești, chiar dacă a fost construită acum mai bine de 50 de ani, datorită celor ce muncesc cu profesionalism, responsabilitate, afecțiune, răbdare și devotament ea este și se vrea un loc de instrucție și educație, modern, puternic ancorat în realitatea actuală și dornic de a ține pasul cu tot ce e nou. Fiind o grădiniță de nișă, aflată la periferia orașului, a adunat cu dragoste și grijă copii din localitățile adiacente integrându-i și pe aceștia alături de ceilalți în activități interesante, creative, specifice preșcolarilor. 

Asemeni unor mame, cele 16 educatoare, personalul didactic auxiliar și nedidactic îi primesc cu dragoste, răbdare și înțelegere, dedicându-și toată puterea, energia pentru a-i face pe cei mici să se simtă ca într-o familie. Preocuparea întregului personal este starea de bine, de siguranță, de liniște a copilului iar activitățile desfășurate le permit peșcolarilor să exploreze liber spațiul, să alerge, să cânte, să râdă zgomotos, să primească răspunsuri și confirmări ale reușitelor sale.

Comunicarea cu părinții este continuă și se realizează prin mai multe canale:

-telefon și email

-rețele de socializare

-panou și portofoliul copilului (care conține lucrările realizate în cadrul activităților derulate)

-ședințe cu părinții și consiliere individuală

Grădinița își desfășoară activitatea într-un spațiu de 8 săli de grupă cu triplă funcționalitate, dispuse la parter și etaj,  dotate și amenajate, pentru a oferi confortul fizic, emoțional și de dezvoltare pentru toți copiii. Ambientul grădiniţei este compartimentat cu grijă astfel încât grădiniţa să fie „o oază educativă”,  în care copiii şă și încarce rezervele energetice fizice şi psihice .

Dispunerea claselor în arii de stimulare are menirea să încurajeze învăţarea şi dezvoltarea abilităţilor prin implicarea activă a copiilor. La sosirea în sala de grupă copiii găsesc jocuri, jucării și  materialele necesare desfăşurării activităţilor şi jocurilor alese sub forma zonelor/ariilor de stimulare.

Grădinița dispune de un cabinet logopedic, vestiare dotate cu dulapuri adecvate vârstei. Pentru joc și mișcare, prichindeii sunt așteptați într-o curte cu verdeață, flori, arbuști, copaci, dar și aparate de joacă, jocuri, toate oferind relaxare, destindere și voie bună.

Preparatele gustoase, hrănitoare și proaspete făcute cu migală și pricepere în bucătăria proprie respectă standardele și normativele nutriționale și cele igienico-sanitare, spre deliciul micilor pofticioși. Triajul epidemiologic este realizat de către asistenta și medicul structurii.

-Da, mami, după ce am văzut și auzit atâtea lucruri minunate îmi doresc și eu să mă alătur  tuturor copiilor care au trecut pragul acestei grădinițe pentru a trăi alături de ei clipe de neuitat.

 

Grădinița cu Program Prelungit nr. 44 „RAZĂ DE SOARE” este amplasată în partea de Sud a orașului Oradea, cartierul Ioșia, poarta de intrare în oraș dinspre județul Arad, pe strada Aviatorilor Nr.2.