Grădinița cu Program Prelungit nr. 55

ISTORIA NOASTRA

Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 55 Oradea, denumită și Grădinița ”LUMEA POVEȘTILOR” și-a deschis porțile în septembrie 1982 și este o oază de linişte, bucurie şi încântare, poftă de viaţă, chef de joacă, dar mai ales dorinţă de a descoperi şi învăţa atât de multe lucruri interesante despre lumea înconjurătoare, oameni, natură şi despre viaţă, în general.

Situată în mijlocul cartierului Ioșia, grădiniţa pare ,,o casă imensă şi frumoasă” printre restul căsuţelor care o înconjoară de o parte şi de alta și te invită încă de la intrare într-o lume de poveste.

Vă așteptăm cu drag să treceți pragul grădiniței noastre! Aici vă vor întâmpina cele paisprezece cadre didactice pregătite temeinic pentru desfășurarea activităților instructiv-educative interactive, centrate pe copil, care le asigură oportunitatea de a explora activ, de a manipula și interacționa cu obiecte din mediul lor apropiat. În cele 7 grupe cu program prelungit din unitate, domneşte o atmosferă de bucurie şi ospitalitate, de căldură şi dragoste sufletească pe care atât cadrele didactice, personalul auxiliar, cât și personalul nedidactic se străduiesc să o creeze zi de zi atât de dragul sufletelor inocente care vin aici şi al părinţilor lor, cât şi din proprie pornire interioară, înţelegându-şi fiecare rostul, rolul şi menirea atât de nobile şi minunate.

Comunicarea cu părinții este continuă și se realizează prin mai multe canale:

-telefon și email

-rețele de socializare

-panou și portofoliul copilului (care conține lucrările realizate în cadrul activităților derulate)

-ședințe cu părinții și consiliere individuală

Interiorul grădiniţei, foarte cald, primitor şi spaţios este alcătuit din 7 săli de grupă imense, dotate cu mobilier adaptat nivelului de vârstă, aparatură electronică modernă, o sală destinată activităților sportive, cabinet logopedic, cabinet medical, bucătărie proprie, sală de mese și grupuri sanitare. Toate acestea sunt pregătite să ofere copiilor un cadru prielnic dezvoltării armonioase.

Curtea grădiniței este mare, cu multă verdeaţă,  flori, o mini grădină cu legume îngrijite cu drag de copii, alee senzorială pentru dezvoltarea simțului tactil,  aparate atractive de joacă şi mulţi pomi fructiferi, care parcă simţind că aparţin unei curţi mai speciale, mereu plină de veselie, glasuri cristaline de copii şi multă dragoste de viaţă, îşi apleacă docili crengile încărcate pentru a-i servi pe micii lor vizitatori cu o mică atenţie – un măr, o vişină sau o cireaşă – simţind apoi din privirile fericite şi burticile mulţumite cum că … şi-au îndeplinit misiunea pentru ziua respectivă. Personalul de la bucătărie pregătește zilnic cu cea mai mare pasiune hrana pentru copii, respectând normativele legale și condițiile de igienă impuse. Triajul epidemiologic este realizat de către asistenta și medicul structurii.

Grădinița cu Program Prelungit nr. 55 „LUMEA POVEȘTILOR” este amplasată în cartierul Ioșia, pe str. Hațegului nr.32 Oradea.